Subsidie voor jouw zakelijke elektrische bakfiets – BeplakjeBak Skip naar content

📣 UPDATE: PRIJSWIJZIGING MEI 2024

Previous article
Now Reading:
Subsidie voor jouw zakelijke elektrische bakfiets
Next article

Subsidie voor jouw zakelijke elektrische bakfiets

Misschien denk je bij een elektrische bakfiets al snel aan alle bakfietsmama’s en -papa’s die ‘s ochtends vroeg hun kinderen naar school brengen, maar heb je er ooit aan gedacht dat een bakfiets ook een praktisch en duurzaam vervoersmiddel voor jouw bedrijf kan zijn? Ook voor ondernemers wordt een bakfiets een steeds groter wordend begrip. Helemaal omdat de aankoop van een milieuvriendelijke vervoermiddel wordt gestimuleerd door de overheid. Wist je namelijk dat er verschillende subsidieregelingen zijn, waarmee je flink wat geld bespaart op jouw nieuwe aankoop? BeplakjeBak zet alle feiten over deze bakfiets subsidie voor je op een rijtje.

Subsidie voor jouw bakfiets: welke fiscale regelingen zijn er?

Maar hoe werkt dat precies, zo’n subsidie voor je bakfiets? Er zijn drie verschillende subsidieregeling waarvoor je in aanmerking kan komen als je als ondernemer een elektrische bakfiets aanschaft:

  • Milieu-investeringsaftrek (MIA);
  • Versnelde afschrijving milieu-investeringen (VAMIL);
  • Kleinschaligheidsaftrek (KIA).

Hoeveel subsidie kan ik voor mijn zakelijke elektrische bakfiets krijgen?

  • De milieu-investeringsaftrek, ook wel MIA genoemd, is de aftrek op een elektrische bakfiets voor zakelijk gebruik. De overheid stimuleert ondernemers om milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen te gebruiken. En komt dat nu mooi uit dat een Urban Arrow bakfiets onder zo’n milieuvriendelijk vervoermiddel valt. Bij deze regeling komt 45% van de aanschafwaarde van je fiets in aanmerking voor subsidie.  
  • Bij de VAMIL regeling komt 100% van de aanschafwaarde in aanmerking voor aftrek. In het eerste jaar kun je 75% afschrijven en het jaar daarop mag je de overige 25% van het investeringsbedrag afschrijven. Dat betekent dus extra veel voordeel!
  • Als de aanschaf van jouw elektrische bakfiets boven de € 2.400 (excl. btw) komt, geldt de KIA regeling. Met deze regeling mag je 28% van je investering van je fiscale winst aftrekken. Hiermee breng je je winst naar beneden, waardoor je bespaart op je inkomstenbelasting.

Let op: check altijd goed of je aan alle voorwaarden voldoet om in aanmerking te komen voor subsidie voor jouw elektrische bakfiets. Zo kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan. Je vindt alle voorwaarden op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Ook vind je daar een handig rekenvoorbeeld om uit te rekenen wat je precies kunt verwachten nadat je een elektrische bakfiets hebt gekocht. Zo maak je alvast een duidelijke inschatting wat je allemaal terugkrijgt. 

Beplak je zakelijke bakfiets met jouw eigen bedrijfslogo

Steeds meer ondernemers kiezen ervoor om de bestelbusjes of -scooters te vervangen door een bakfiets. Snappen we wel, want met deze subsidie is een bakfiets kopen natuurlijk extra aantrekkelijk. Met een bakfiets bespaar je niet alleen op kosten die je wel zou hebben met een bedrijfsauto, zoals benzine en belastingen, maar je manoeuvreert je ook veel makkelijker door de kleine straten van de stad. Ook laat je zien dat je aan het milieu denkt en zo’n groen imago doet vaak wonderen voor je bedrijf. Maar hoe haal je als ondernemer nu écht alles uit jouw zakelijke elektrische bakfiets? Met een bakfietssticker met jouw eigen bedrijfslogo tover je jouw fiets om tot rijdend reclamebord. Zo laat je men, zoals de Belastingdienst, zien dat je jouw e-bakfiets zakelijk gebruikt en tegelijkertijd doe je ook meer naamsbekendheid op. Een echte win-win situatie. Dus, waar wacht je nog op? Zeg maar dag tegen je bestelbus en ga aan de bak(fiets) om jouw onderneming groener te maken.

@bigbrandsdesign

Cart

Sluit

Je mandje is leeg

Begin Shoppen

Selecteer opties

Sluit