Elektrische bakfiets zakelijk kopen: fiscale voordelen – BeplakjeBak Skip naar content

🚚 GRATIS VERZENDING IN 🇳🇱

Previous article
Now Reading:
Elektrische bakfiets zakelijk kopen: fiscale voordelen
Next article

Elektrische bakfiets zakelijk kopen: fiscale voordelen

Denk je bij een elektrische bakfiets alleen aan ouders die hun kinderen naar school brengen? Ook voor bedrijven is een bakfiets praktisch en duurzaam. De overheid stimuleert milieuvriendelijke vervoersmiddelen en biedt verschillende subsidieregelingen aan die jouw nieuwe aankoop aantrekkelijker maken.

Een belangrijke regeling is de Milieu-investeringsaftrek (MIA), waarbij 45% van de aanschafwaarde van je elektrische bakfiets in aanmerking komt voor subsidie. Daarnaast is er de Versnelde afschrijving milieu-investeringen (VAMIL), waarmee je 100% van de aanschafwaarde kunt afschrijven. Dit betekent dat je in het eerste jaar 75% kunt afschrijven en het resterende bedrag in het volgende jaar.

Voor bedrijven die meer dan €2.400 (excl. btw) investeren, is er de Kleinschaligheidsaftrek (KIA). Met deze regeling kun je 28% van je investering aftrekken van je fiscale winst, waardoor je bespaart op je inkomstenbelasting.

Het is belangrijk om te controleren of je aan alle voorwaarden voldoet om in aanmerking te komen voor subsidie. Je kunt de specifieke voorwaarden vinden op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Naast de financiële voordelen, biedt een elektrische bakfiets ook praktische voordelen voor je bedrijf. Je bespaart op kosten zoals brandstof en belastingen, en kunt gemakkelijk manoeuvreren in de smalle straten van de stad. Bovendien toon je je betrokkenheid bij het milieu, wat positieve uitstraling en naamsbekendheid voor je bedrijf kan opleveren.

Wil je jouw zakelijke elektrische bakfiets nog effectiever inzetten? Overweeg dan een bakfietssticker met jouw bedrijfslogo. Hiermee maak je van je bakfiets een rijdend reclamebord en vergroot je zowel je zakelijke uitstraling als je naamsbekendheid.

Cart

Sluit

Je mandje is leeg

Begin Shoppen

Selecteer opties

Sluit