Maak je bakfiets startklaar voor het nieuwe schooljaar! – BeplakjeBak Skip naar content

📣 UPDATE: PRIJSWIJZIGING MEI 2024

Previous article
Now Reading:
Maak je bakfiets startklaar voor het nieuwe schooljaar!
Next article

Maak je bakfiets startklaar voor het nieuwe schooljaar!

Het nieuwe schooljaar is in volle gang, de vakantie is voorbij en dat betekent maar één ding: het is tijd om jouw bakfiets klaar te maken voor alle leerzame ritjes met het hele gezin! Of je nu je dagelijkse boodschappen doet, naar school gaat of er een leuke fietstocht op de planning staat, een goed onderhouden bakfiets is essentieel voor een zorgeloze start van het schooljaar. In dit artikel delen we dé tips om jouw bakfiets schoolklaar te maken. Zo kun je optimaal genieten van al je fietsavonturen!

  • Begin met een grondige check-up

Een goed begin is het halve werk. De eerste stap om je fiets schoolklaar te maken is een grondige check-up, zodat je bakfiets er tip-top uitziet. Verwijder bladeren, vuil en eventuele vlekken met een zachte borstel en een mild sopje. Spoel de fiets af met water en laat hem goed drogen voordat je verder gaat met de volgende stappen.

  • Controleer je banden en remmen

Niet geheel onbelangrijk voor een comfortabele rit: de juiste bandenspanning. Controleer de bandenspanning van je voor- en achterwiel en zorg ervoor dat deze op het aanbevolen niveau zijn. Met de juiste bandenspanning ga je zeker een soepele en efficiënte rit tegemoet. Zijn de banden opgepompt? Vergeet dan niet je remmen te testen en deze af te stellen voor optimale veiligheid.

  • Controleer de verlichting

en je van plan om in de vroege ochtenduren of late namiddag nog de weg op te gaan? Het mag dan wel later licht worden, maar ook in het schoolseizoen is het belangrijk dat je goed zichtbaar bent op het fietspad. Controleer de voor- en achterlichten en vergeet je reflectoren niet schoon te maken. Zo weet je zeker dat je opvalt tijdens de ritten bij weinig licht.

  • Voeg wat persoonlijkheid toe met een leuke bakfietssticker

Het nieuwe schooljaar is begonnen, mensen zijn enthousiast en iedereen wilt een frisse start maken. En over een frisse start gesproken, jouw bakfiets mag zeker niet achterblijven. Voeg wat persoonlijkheid toe met een kleurrijke bakfietssticker! Je fleurt niet alleen je rit op, je zorgt er ook voor dat je jouw bakfiets snel herkent tussen alle andere geparkeerde fietsen in de stalling.

  • Zorg voor bescherming tegen alle weersomstandigheden

Voor alle ritten tijdens de wisselende seizoenen is het belangrijk dat de kleine passagiers in de bak beschermd zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Zorg voor de juiste bescherming door een regenhoes of windscherm toe te voegen aan de bakfiets. Zo blijven de kinderen niet alleen droog en warm, maar kunnen ze ook comfortabel zitten tijdens de rit.


Of je nu een educatief uitstapje maakt of gewoon een dagje op pad gaat, door deze tips op te volgen weet je zeker dat je bakfiets startklaar is voor al die avontuurlijke fietstochten tijdens het nieuwe schooljaar. Veel fietsplezier!

Cart

Sluit

Je mandje is leeg

Begin Shoppen

Selecteer opties

Sluit